Bútor Blog

Ismerd meg a legújjabb trendeket egy bútorgyártó szemszögéből

Szükséged van a vendégágyra a kanapéba?

Szükséged van a vendégágyra a kanapéba?

Bármennyire is egyszerűnek hangzik a kérdés és el lehetne dönteni egy szimpla igennel vagy nemmel, azért több rétegből épül fel a választás. Befolyásoló tényező a kanapé kivitele, hogy szóló vagy sarok változat-e. Az sem mindegy, hogy milyen a formája, mert a magas lábakon álló típusok jellemzően ágy nélküliek. Végül a vendégágy szerkezetében is lehet eltérés, gyártótól függ, hogy ki melyikkel készíti a bútorát.

Ebben a posztban végigvesszük, hogy mikor ajánlott a vendégágy funkció és milyen lehetőségeid vannak. Illusztráció gyanánt olyan ülőgarnitúrákat fogsz látni, amelyek elérhetőek a Königs-Art Stúdió kínálatában és a honlapon, illetve a mintateremben is meg tudod nézni azokat.

Szóló vagy sarokkanapé

A kérdésre kérdéssel válaszolni nem túl elegáns, mégis kezdésként el kell döntened, hogy a nappaliban milyen bútornak van kényelmesen elég hely? Szeretnél egy új sarokgarnitúrát elhelyezni vagy inkább a 2-es és 3-as kanapé mozgatja meg a fantáziád?

A sarokkanapé vendégágy szerkezet úgy működik, hogy a 2-es elem alól lehet kihúzni az ágyszerkezet. A fekvőfelület így a kinyúló sarokrésszel együtt lesz teljes. Ennek a felállásnak az a nagy előnye, hogy a heverős sarokrész alatt extra ágyneműtartó rekesz is van. Esztétikailag is jobban néz ki, mert a vendégágy is a kanapé szövetével bevonva készül el. Extra tipp: ha nem szeretnél lábtartó puffot venni, de néha napján jó lenne többen is nyújtott lábbal elheverni a kanapén, akkor egy mozdulattal ki tudod nyitni az ágyat.

Manhattan sarokkanapé, ahol az ülések alól húzható ki az ágy.

A szóló kanapénál a vendégágyat hallhattad már úgy is, hogy komfortágynak nevezik mások. Ez a név azért terjedt el, mert a fekvőfelület alatt ágyrácsok tartják a matracot így a fekvési kényelem is jobb lehet. Ezeket a típusokat szokták többnyire dolgozószobákba is választani. Kinyitni ezt is roppant egyszerű és az ülőgarnitúra üléseinek kényelme sem szenved csorbát csukott állapotban sem. Előnye, hogy a kisebb helyeken is elfér, mégis egy 140x200 cm-es fekvőfelületté alakítható a bútor.

A vendégágy szerkezet, amit sokszor komfortágynak hívnak.

Magas lábakon álló kanapé kontra földig érő típus

Mostanság divatos lett újra, hogy a bútorok 10 vagy több, mint 10 cm magas lábakon állnak. Ezek a típusok fromailag könnyedebben hatnak és a kis lakásokban légiesebb megjelenést kölcsönöznek a szobának. Ugyanakkor nagy hátrányuk, hogy nem fér el bennük a vendégágy funkció. Ez azért van, mert a vaskos szivacs és az azt támasztó szerkezet helyigényes és nehezen megoldható a helytakarékos kivitel. A Königs-Art Stúdió kínálatában ugyanakkor a Lima kanapé egyszerre áll magas lábakon és ennek ellenére vendégágy funkciós is. 

Lábakon is áll és ágyazható is a Lima kanapé.

Ennél a pontnál jön elő a kezdeti dilemma is. Mennyire van szükséges vendégágyra? Ha egy-egy év során több olyan bulit is tartasz, ahol több, mint egy vendéged nálad alszik, akkor sanszos, hogy kelleni fog. Másik jellemző eset, amikor a gyerekek barátai alszanak ott egy-egy társas este vagy szülinapi zsúr után. Ilyenkor érdemesebb a praktikusabb kanapé megoldások felé fordulni. Viszont, ha Te az a személy vagy, aki a designt előbbre tartja a praktikumnál, akkor válassz a légies típusok kínálatából.

+1 szempont ami Téged is érinthet

Mi van akkor, ha a kanapé ágy szerkezetét mindennapos alvásra szeretnéd használni? Nos még mindig 2 lehetőséged van. Az első és egyben egyszerűbb megoldás az, ha veszel a bútor mellé egy fedőmatracot. Ez a bizonyos fedőmatrac egy 3 és 7 cm vastagság között választható memóriahabos vagy latex összetételű topper. Ennek az a célja, hogy a méretre vágott és matrac huzattal ellátott topper növelje az alváskomfortot. Kitölti az ülések találkozásánál a hézagokat és javítja a kényelmet. További előnye, hogy amikor nem használod, akkor össze tudod hajtani és az ágyneműtartóba el is tudod dugni.

A másik lehetőség az a kanapéágy, amely kimondottan a mindennapi alvásra lett kialakítva. Ennek a fekvőfelülete nyitott állapotban 160x200 cm, tehát két felnőttnek is kényelmesen elég. Egyszerre kényelmes az alváshoz és tartalmaz ágyneműtartót is. Az ilyen bútoroknál arra kell figyelni, hogy az üléseknél ne legyen osztás és lehetőleg ne is legyen túl puha a párna, különben a derekad fogja bánni. A Chicago kanapé rugós szerkezettel készített kanapé, amely egy rugós matrac kényelmét hozza. Összecsukva 1 személy tud rajta aludni, kinyitva már ketten is.

Nyaralókban Jolly Joker, egyszerre kanapé és franciaágy a Chicago típus.

Összefoglalás

Zárásul pusztán egy-két dolgot kell szem előtt tartanod és biztosan jó döntést hozol. Először is inspirálódj, nézz körbe, hogy melyik forma tetszik neked. Közben gondold végig, hogy egy év során mennyiszer alszanak nálad vendégek és ők hányan szoktak egyszerre ott aludni. Ha mondjuk 3-4 alkalommal is legalább ketten nálad éjszakáznak, akkor kapóra fog jönni a vendégágy. Végül mérd le, hogy a szobában a sarokkanapé vagy inkább a 3-as kanapé fér el kényelmesen. Ha ezekkel megvagy, akkor nem lesz olyan keresztkérdés, amivel ki tudnának zökkenteni Téged a kanapé vásárlás során.

Max City
Aqua Clean
Elaston
ETAP Sofa
Magic Home
Quick Clean
Königs-Art Stúdió Kft.

Hírlevél feliratkozás - Maradj képben

Légy naprakész, tudd meg a legértékesebb információkat azonnal.

Königs-Art Mintaterem MaxCity

Nézd végig a teljes kanapé és franciaágy kínálatot a mintateremben.

2045 Törökbálint, Tópark utca 1/A fszt. 27-es üzlet

Nyitvatartás: H-SZ: 10-20h V:10-19h

Telefon:+36 23 418 200

Mobil:+36 30 619 6075

Email:info@konigs-art.hu

Königs-Art Ágystúdió Budapest

A bemutatótermünk jelenleg felújítás alatt áll, hamarosan nyitunk. Addig a MaxCityben körbe tudsz nézni nálunk.

1215 Budapest, Ady Endre út 112/B

Telefon:+36 23 418 200

Mobil:+36 30 371 4901

Email:info@konigs-art.hu

Bemutatkozás

A Königs-Art nagykanizsai bútoripari tradíciók mentén, egyedi készítésű termékeket kínál. 1999 óta azon dolgozik a cég, hogy vásárlói a lehető legideálisabb megoldást választhassák otthonukba. A Königs-Art csapatának első számú célja, hogy az elkészült produktummal maradéktalanul elégedettek legyenek ügyfelei, ezért rugalmasan állnak minden megkereséshez.

Copyright 1999-2022 Königs-Art Stúdió Kft Minden jog fenntartva A fejlesztés és design: Elit IT