Bútor Blog

Ismerd meg a legújjabb trendeket egy bútorgyártó szemszögéből

Kanapé tisztítás 4 lépésben

Kanapé Tisztítás 4 Lépésben

Kanapé tisztítás 4 lépésben

A legtöbben ezt gondoljuk, és ha ezt olvasod, akkor sanszos, hogy Te is így vélekedsz: a bútorok vannak értünk, és nem mi értük. Ha otthon leülsz és eszel pár falatot vagy a kezedben egy üdítővel nézed a filmet, óhatatlanul is előfordul még a legjobbakkal is, hogy valami ráfröccsen, ráfolyik a kanapéra. Ezért most segítünk, hogyan tudsz gyorsan és biztosan megszabadulni a foltoktól.

 

Csokifolt, ketchup, kóla

            Az első lépés valójában a kiindulópont, konstatáljuk, hogy piszkos lett a szövet. Attól függ, hogy éppen evett vagy ivott valaki a kanapén, számít, hogy milyen szennyeződés érte. Árnyalatnyi eltérés van a megközelítésben, hogy folyékony vagy szilárd anyag került a kárpitra.

Folyadék esetén a következő lépésként itasd fel a lehető legjobban a foltot egy tiszta szalvétával vagy konyhai törlőkendővel. Forgasd gyakran a szalvétát, hogy mindig tiszta oldalával tudd felszárítani a nedvességet. Ha kevésbé folyékony, mint pl. ketchup vagy már keményebb, mint a csoki nyomódott bele az ülésbe, akkor próbáld meg a felszínéről kiskanállal vagy a késhegyével a lehető legtöbb részt eltávolítani.

Most jön a varázslat

            Ha ezzel megvagy, akkor tiszta vizet kell locsolni a foltra. Ne ess túlzásba, elég egy kupaknyi mennyiség is, a cél most csak az, hogy fellazítsd a beivódott részt. Ha ezzel készen vagy, ezt is itasd fel egy száraz törlőkendővel.

            A negyedik lépés fogja meghozni az igazi áttörést, főleg, ha van otthon mikroszálas törlőkendőd. Kifejezetten ajánlott a bútorok tisztításához tartani egyet a háztartásban, mert elképesztően meg tudja könnyíteni az életed. Ezt a kendőt csap alatt áztasd át, csavard ki, mert nincs szükség arra, hogy tocsogjon a víztől. Utána csak körkörös mozdulattal kezdd el bátran áttörölni a szennyeződést, és legnagyobb megkönnyebbülésedre el fog tűnni a folt. Utána már csak várd meg, hogy megszáradjon, még vízfolt sem fog maradni utána az anyagon.

Tisztítás a mindennapokban

            Azokon a napokon, maikor csak fel szeretnéd frissíteni a kanapét akkor a következő egyszerű folyamaton haladj végig:

  1. A porszívó csövére helyezd fel a puha kefés fejét, és porszívózd át az üléseket, háttámlákat. Ez rengeteget segít a szövet elkoszolódásának megakadályozásában, így a szép színét is tovább megtartja.
  2. Itass át tiszta vízzel egy mikroszálas kendőt, csavard ki, ahogyan fent is írtuk, és körkörös mozdulatokkal töröld át az ülőfelületeket és támlapárnákat.
  3. Az utolsó lépés, hogy várd meg, amíg megszárad a kanapé és utána újra a tiétek.

+1  Ha van otthon háziállat, akkor érdemes lehet időnként tisztítószeres takarítást is végezni. Erre a célra vannak kifejezetten semleges hatású szerek(tehát ártalmatlanok az egészségetekre), amik segítenek a bútorok fertőtlenítésében és ápolásában.

Max City
Aqua Clean
Elaston
ETAP Sofa
Magic Home
Quick Clean
Königs-Art Stúdió Kft.

Hírlevél feliratkozás - Maradj képben

Légy naprakész, tudd meg a legértékesebb információkat azonnal.

Königs-Art Mintaterem MaxCity

Nézd végig a teljes kanapé és franciaágy kínálatot a mintateremben.

2045 Törökbálint, Tópark utca 1/A fszt. 27-es üzlet

Nyitvatartás: H-SZ: 10-20h V:10-19h

Telefon:+36 23 418 200

Mobil:+36 30 619 6075

Email:info@konigs-art.hu

Königs-Art Ágystúdió Budapest

A bemutatótermünk jelenleg felújítás alatt áll, hamarosan nyitunk. Addig a MaxCityben körbe tudsz nézni nálunk.

1215 Budapest, Ady Endre út 112/B

Telefon:+36 23 418 200

Mobil:+36 30 371 4901

Email:info@konigs-art.hu

Bemutatkozás

A Königs-Art nagykanizsai bútoripari tradíciók mentén, egyedi készítésű termékeket kínál. 1999 óta azon dolgozik a cég, hogy vásárlói a lehető legideálisabb megoldást választhassák otthonukba. A Königs-Art csapatának első számú célja, hogy az elkészült produktummal maradéktalanul elégedettek legyenek ügyfelei, ezért rugalmasan állnak minden megkereséshez.

Copyright 1999-2022 Königs-Art Stúdió Kft Minden jog fenntartva A fejlesztés és design: Elit IT